Haber

‘Demir Yumruk’ soruşturması kapsamında Karabacak grubuna 3’üncü dava açıldı

ANKARA merkezli 29 ilde düzenlenen ve 29 zanlının tutuklandığı ‘Demir Yumruk’ soruşturması kapsamında 136 zanlının yargılandığı Melih Karabacak grubuna 3. dava açıldı. İddianamede, aralarında Karabacak’ın da bulunduğu 5 örgüt lideri hakkında “suç örgütü kurmak” ve “suç örgütü kapsamında zincirleme biçimde kamu kurumlarını dolandırmak” ve sanıklar hakkında 14 yıldan 43 yıla kadar hapis cezası istendi. diğer zanlılar 2 ile 39 yaşları arasında. yapıldı. Soruşturma kapsamında daha önce 17 kişi bulunan Erol Eşrefoğlu (Evcil) ve 46 kişi Hüseyin Eryılmaz hakkında dava açıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Erol Eşrefoğlu (Evcil), Hüseyin Eryılmaz ve Melih Karabacak’ın da aralarında bulunduğu 29 zanlı tutuklandı. Sanıklardan bazıları daha sonra adliyeye sevk edilerek serbest bırakıldı. 3 ayrı gruba ayrılan soruşturmada savcılık, Erol Eşrefoğlu (Evcil) başta olmak üzere 17 kişi, ardından Hüseyin Eryılmaz da dahil olmak üzere 46 kişi hakkında dava açtı.

KARABACAK GRUBU HAKKINDA SORUŞTURMA TAMAMLANDI Soruşturma kapsamında 136 kişinin bulunduğu Melih Karabacak grubu hakkında soruşturma tamamlandı ve dava açıldı. İddianamede suç örgütünün Melih Karabacak tarafından kurulduğu belirtilirken; Yönetici pozisyonlarında Fatih Öztürk, Eşref Şahin, Zübeyr Yiğit ve Murat Yeşilaş’ın olduğu belirtilirken, örgüte üye olduğu tespit edilen 111 kişinin yöneticilerin talimatları doğrultusunda hareket ettiği belirtildi. Diğer zanlıların örgüte yardımcı konumunda olduğunun belirtildiği iddianamede, “Örgüt, Melih Karabacak koordinasyonunda mali tablolarında eksiklik olan şirketlere ulaşarak sahte fatura kesmelerini istedi. mal, hizmet veya ticari faaliyet satışı yapılmadan komisyon karşılığında ‘kapatmak’ ve ‘giydirmek’.Bu doğrultuda genel başkan yardımcısı Fatih Öztürk başkanlığında arka planda kurulup yönetilen paravan şirketlerin faaliyetleri yaklaşık 2 yıl içerisinde faaliyetlerine son verme, terk etme ve kapatma süreçleri ile pasif hale getirilmiş, daha sonra başka kişiler adına paravan şirketler kurularak örgütün amacına yönelik faaliyetlerine devam edilmiştir. İddianamede Melih Karabacak’ın tüm usulsüz işlemleri oraya gelmeden gerçekleştirmek için örgüt üyesi olduğu belirtildi. o Çeklerin ciro sıralama işlemlerinin Teşkilat Müdürü Murat Yeşilbaş’a yaptırılması ve çek karşılığı paranın bankalardan çekilmesi gerektiğini, yardımcısı Fatih Öztürk aracılığıyla ön plana çıkardı. Kuryelere gerekli talimatın verildiği belirtildi. Geçersiz faturaların kurul aleyhine satıldığı, yolsuzluğun önüne geçilmesi için gerçek bir ticari çıkar olduğu izlenimi vermek amacıyla çekler düzenlendiği bildirildi. Çek, suç örgütü müdürlerinin emir ve talimatları doğrultusunda çekmeceden alınmış, örgüt üyesi kuryeler tarafından belli bir sistematik yol izlenerek ciro edilmiş; Son cironun kuryeler tarafından yapıldığı ve bankalardan tahsil edildiği belirtildi. Bu sayede sahte fatura satan firma KDV iadesi nedeniyle haksız kazanç elde etmekte; İddianamede, gerçek bir ticaret yapılmadan yapılan dolandırıcılık eylemleri sonucunda halkın KDV iadesi yapan aktif kısmının azaldığı belirtilirken, örgütün kamu kurum ve kuruluşlarının zararına bu şekilde dolandırıcılık yaptığı belirtildi. sahte fatura düzenlemek amacıyla kurulan şirketlerin olduğu belirtildi. Böylelikle aralarında ticaret varmış gibi alışveriş yapan firmaların cari hesaplarını kapatmak için sahte fatura satan firmadan çek aldığı ve bu çeklerin üye olan kuryeler tarafından ciro edildiği bildirildi. organizatörlerden aldıkları sıralama bilgileri ile organizasyonun Çeklerin bankalardan nakit olarak tahsil edilerek paranın çekin sahibi olan şirkete verildiği, bu yöntemle örgütün büyük miktarda haksız kazanç elde ettiği ve halka zarar verdiği bildirildi. 43 YILA KADAR HAPİS

İddianamede örgüt yöneticileri Melih Karabacak, Fatih Öztürk, Eşref Şahin, Zübeyr Yiğit ve Murat Yeşilaş, 14’ten 43’e ‘suç örgütü kurmak’ ve ‘kamu kurumlarını suç örgütü kapsamında zincire vurmak’ suçlarından yargılandı. yıl, 62 kişiye karşı. ‘Örgüt üyeliği’ ve ‘kamu kurumlarına karşı dolandırıcılık’ suçlarından 12 yıldan 39 yıla kadar; 20 kişiye karşı ‘dolandırıcılık’ suçlamasıyla 10 yıldan 35 yıla kadar; 49 kişi hakkında ‘suç örgütüne üye olmak’ suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianame Ankara 35. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi ve 136 kişi hakkında dava açıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu