Yaşam

Cumhuriyetin 100. Yılı Küçükçekmece’de Coşkuyla Kutlanacak

CUMHURİYETİN 100. YILI KÜÇÜKÇEKMECE’DE COŞKUYLA KUTLANACAK
100. YIL ARKASINDAKİ ETKİNLİKLER KÜÇÜKÇEKMECE’DE BAŞLIYOR
KÜÇÜKÇEKMECE, CUMHURİYETİN 100. YILINI BİR DİZİ ETKİNLİKLE KUTLUYOR
Küçükçekmece Belediyesi, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılını resitaller, konserler, spor turnuvaları ve stantlardan oluşan dolu dolu bir etkinlik programıyla kutlamaya hazırlanıyor. Kentin cadde ve sokaklarını bayraklarla süsleyen Küçükçekmece Belediyesi, bir hafta boyunca farklı etkinliklerle devam edecek 100. yıl coşkusunu 29 Ekim’de sevilen sanatçı Cem Adrian’ın konseriyle doruğa çıkaracak.
İlk olarak Küçükçekmece Belediyesi Müzik Akademisi öğrencileri tarafından düzenlenen etkinlikler, “2. 25 Ekim’de ‘Yüzyıla Merhaba’ resitaliyle başlayacak.
100. yıla özel 3 sergi
Küçükçekmece Belediyesi, 100’üncü yıla özel 3 sergiyi sanatseverlerle buluşturacak. Bir asırlık sanat serüvenine ışık tutan duayen sanatçılar, Cumhuriyetin 100’üncü yılı anısına Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde “Sanata Yön Verenler” başlıklı standta 100 eserini bir araya getirecek. Cumhuriyet yüzyılına ithaf edilen stant, 14 farklı branşta 50 usta sanatçının eserlerine ev sahipliği yapacak.
90 yaşındaki sanatçı İbrahim Küçükenez, “Bir Çift Mavi Gözün Işığında” sergisiyle son dönem eserlerini Atakent Kültür Sanat Merkezi’nde meraklıların beğenisine sunacak. Yedi yaşında Mustafa Kemal Atatürk ile tanışan sanatçının hayatına ve sanatına yön veren Atatürk’ün portreleri Küçükçekmece’de sergilenecek.
15 yıllık çalışmanın ürünü olan “Bandırma Vapuru, Paşabahçe Vapuru” gibi 16 başlıktan oluşan, Yener Korkmaz’ın kendi tasarımı olan gemi maketleri, İstanbul’da açılacak ‘Vira Vira’ standında sergilenecek. Belediye Başkanlığı Ofis Binası.
Cumhuriyet Çocukları 100’üncü yılını coşkuyla kutlayacak
Küçükçekmeceli öğrenciler 100. yıl kutlamalarına ilçedeki Bilgi Evlerinde hazırlanıyor. Öğrenciler kentteki 7 Bilgi Evinde Atatürk ve Cumhuriyet konulu gösteriler hazırlayarak 100. yılını coşkuyla kutlayacak. Halkalı’daki Gençlik Gelişim Merkezi Kütüphanesi ve Kuşlu Çocuk Kütüphanesi’nde yazar Hafize Çınar, “Atatürk Bir Zamanlar Benim Gibi Çocuktu” konulu söyleşiyle çocuklar ve gençlerle bir araya gelecek.
Sporcular farklı branşlarda yarışacak
100. Yıl Cumhuriyet Turnuvaları kapsamında ilçedeki Soyak Olimpiakent Sitesi tenis turnuvasına ev sahipliği yapacak. Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde sporcular, Cumhuriyet Kupası Satranç Turnuvası’nda en doğru hamleyi yapmak için kıyasıya yarışacak.
Cumhuriyetin sesi şehrin her yerinde yankılanacak
Kutlamalar kapsamında 27 Ekim Cuma günü Saha Analiz grubu ve bando, vatandaşları meydan ve sokaklarda yapılacak Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına davet edecek. İlçedeki tüm kültür merkezlerinden “Cumhuriyet” temalı sesler yankılanırken, ilçedeki alışveriş merkezlerinde de Cumhuriyetin 100. yılına özel görsel, görsel ve içerikler sergilenecek.
Etkinlik Programı:
“2. YÜZYILA MERHABA” SEÇMESİ
Yer: Müzik Akademisi
Tarih: 25 Ekim 2023
Saat: 19.00
”SANAT YÖNETENLER” FOTOĞRAF SERGİSİ
Yer: Galeri Cenneti – CKSM
Tarih: 27 Ekim 2023
Saat: 18.00
BİLGİEVLERİ CUMHURİYET KUTLAMASI
Yer: Sefaköy Kültür Merkezi
Tarih: 27 Ekim 2023 Saat: 17.00
HAFİZE ÇINAR ”ATATÜRK BİR ZAMAN BENİM GİBİ BİR ÇOCUKTU” Röportajı
1. Yer: Gençlik Gelişim Merkezi Kütüphanesi
Tarih: 28 Ekim 2023
Saat: 12.00
2. Yer: Kuşlu Çocuk Kütüphanesi Saat: 14.00
CUMHURİYET TENİS TURNUVASI
Yer: Soyak Olimpia Kent
Tarih: 29 Ekim 2023
Saat:14.00
CUMHURİYET KONSERİ
Yer: Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi
Tarih: 29 Ekim 2023
Saat 20.00
CUMHURİYET KUPASI SATRANÇ TURNUVASI
Yer: Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi
Tarih: 4-5 Kasım 2023

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haber-kocaali.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu